Digitaal boek maken van pdf

  • admin
  • Comments Off on Digitaal boek maken van pdf

Maak Indrukwekkende Online Publicaties Gebruik je PDF. Direct klaar Zelf online magazines, folders en digitaal boek maken van pdf maken was nog nooit zo eenvoudig.

Log in op de gebruiksvriendelijke Online Touch editor en upload je PDF. Je online publicatie is binnen enkele minuten klaar! Voeg links toe Bied je klanten een interactieve ervaring. Verrijk je online catalogus, brochure of magazine met URL- en paginalinks, zoals links naar je webshop, en nog veel meer.

Deel het beste Je klanten zullen je responsive online magazines, folders en flipbooks graag via Facebook, Twitter en e-mail delen vanwege de haarscherpe beeldkwaliteit en de stijlvolle navigatie. Tijdens vakanties, zwangerschappen, andere belangrijke evenementen in het leven of leuke gebeurtenissen in het algemeen worden de meeste foto’s gemaakt. Vaak zijn dit de momenten die je koestert en waar je aan terug wilt worden herinnerd. Wat is er dan leuker dan deze herinnering vast te leggen in een fotoboek. In dit artikel tips voor het maken van je eigen fotoboek. In de analoge tijd werden foto’s vaak in een foto album geplaatst. Tegenwoordig kan dit eenvoudiger en beter door een eigen fotoboek te maken direct op de computer.

Het uiteindelijke resultaat ziet er uit als een professioneel boek dat je ook zo in de winkel kunt kopen. Het maken van een eigen fotoboek wordt steeds populairder, het afdrukken van losse foto’s neemt af. Voor het eerst sinds eind jaren negentig ziet de fabrikant het aantal losse afdrukken van digitale foto’s afnemen. De populariteit van een fotoboek is ook op andere manieren te verklaren. De kwaliteit van de fotoboeken is de laatste jaren enorm toegenomen, veel consumenten hebben de beschikking over een digitale camera met een hoge resolutie en er is veel concurrentie tussen leveranciers waardoor de prijzen zijn gezakt. Het eindresultaat van een fotoboek is ook veel completer dan die losse foto’s die uiteindelijk misschien wel in een fotoalbum terecht komen, maar veel vaker in losse mapjes verdwijnen en door elkaar raken. Met een fotoboek krijg je een eindresultaat in handen dat je aan andere mensen kunt tonen.

Je eerste fotoboek Een belangrijke keuze bij het maken van je fotoboek is de keuze voor de leverancier. De meeste leveranciers bieden veel keuze in de typen boeken die je kunt maken. Van 13x10cm tot staand of liggende A4 en groter. Het papier bestaat uit normaal papier, maar kan ook hoogglans of mat worden afgedrukt op echt fotopapier. Een fotoboek wordt professioneel gebonden door de bladzijden te lijmen of in te naaien.

Al deze elementen zijn van belang voor de prijs van het uiteindelijke fotoboek. Elke leverancier heeft zijn eigen prijsmodel, soms moet je voor een foto op de kaft extra betalen, een andere keer zit deze er standaard bij. Vrijwel alle fotoboeken bestaan uit 20-26 standaard pagina’s, dit kan naar wens worden uitgebreid. Alle leveranciers hebben gratis fotoboek software op hun sites staan waarmee je een eigen fotoboek kunt maken. Dit is een goede manier om te experimenteren met het maken van een fotoboek. Je kunt net zo lang aanpassingen maken totdat het boek precies is wat je wilt hebben.

Je gaat pas voor het boek betalen als je het ook daadwerkelijk bestelt. Misschien willen de mensen die het boek hebben bekeken ook wel een eigen exemplaar van je kopen! 25-50 inclusief verzending en afhankelijk van de kaft en afwerking. Dit is niet super duur, maar ook niet zo goedkoop dat het een wegwerp product wordt.

Het loont de moeite om aandacht te besteden aan het maken van het boek om het beste mogelijke resultaat te bereiken en nog jarenlang plezier te hebben van het boek. Foto’s maken en bewerken Zet je camera op de hoogst mogelijke resolutie, hoe meer pixels in de foto, hoe beter hij er uit ziet in gedrukte vorm. Over het algemeen heb je ruim voldoende aan een resolutie van 6-8 megapixels om maximaal een A4 pagina te vullen. Plaats je meer foto’s op een pagina, dan mag de resolutie lager zijn. Maak de foto’s niet kleiner in fotobewerkingssoftware, maar gebruik de originele versie zoals deze uit de camera kwam. De fotoboek software van de drukkers zal de foto’s automatisch verkleinen, met de hoogste resolutie krijg je de beste kwaliteit.

De meeste software zal het aangeven als een foto te weinig resolutie heeft voor de gekozen grootte op de pagina. In plaats van de foto te spreiden over twee pagina’s kun je hem dan bijvoorbeeld beter op een enkele pagina afdrukken. Probeer tijdens het nemen van de foto de uiteindelijke framing al zo goed mogelijk te krijgen. Je hoeft dan niet achteraf de foto bij te snijden met verlies aan resolutie. Probeer er ook voor te zorgen dat de foto’s die je selecteert ongeveer een gelijke witbalans hebben, zeker als ze dicht bij elkaar zijn geplaatst. Het ziet er raar uit als de kleur rood van foto tot foto verschilt. Als je in RAW fotografeert kun je de witbalans achteraf gemakkelijk wijzigen en voor de verschillende foto’s gelijk maken.